Isaac Sabrià neix entre fogons, descobreix ben d’hora la passió per la cuina i es fa a si mateix formant-se en alguns dels espais gastronòmics més reconeguts de Catalunya.

Evolucionant la tradició familiar

La trajectòria de l’Isaac Sabrià ha estat marcada per una constant passió per la cuina, reinventant i evolucionant la seva forma d’entendre-la constantment.

L’Isaac és la tercera generació dels Sabrià a la Sala Gran, un espai gastronòmic a Llofriu (Girona) on la cuina d’autor i la cuina de producte de l’Empordà es fusionen, recuperant i desenvolupant la cuina tradicional catalana, sempre amb els millors productes de la terra i oferint a taula el que correspon a cada temporada.

Havent crescut en un entorn gastronòmic, es va interessar des de ben petit en el negoci familiar, especialment per la cuina. Així anirà a estudiar hostaleria a Girona i dedicarà els primers anys després d’acabar els seus estudis a aprendre de grans mestres de cuina.

L’Isaac ha compartit cuina amb professionals de la talla de Jordi Butrón, Joan Roca, Pep Nogué o Josep Muniesa.

L’aprenentatge amb els grans

Comença a l’Escola de postres Espai Sucre, on formarà part de la primera generació de pastissers formats pel seu xef, Jordi Butrón. Al seu taller, Isaac aprèn una nova filosofia d’entendre les postres, un concepte innovador on els contrastos i les el.laboracions fan gaudir els comensals d’experiències culinàries sorprenents.

Després continua la seva formació a la Torre de Can Roca (departament de banquets del Celler de Can Roca, actual Mas Marroch) al costat de Pep Nogué, tenint el seu primer contacte amb la logística de la cuina de qualitat dedicada a banquets i comprenent tot el que comporta i significa, per més tard llançar-se a fer un stage al reconegut Celler de Can Roca, amb Joan Roca, on aprèn, entre d’altres, tècniques com la cocció al buit o els contrasts de gustos i textures.

Finalment, i just abans de tornar a la Sala Gran, acaba el seu aprenentatge al cosmopolita restaurant Via Veneto de Barcelona, on el xef Josep Muniesa li fa retrobar la cuina més clàssica.

El reconeixement

Amb poc més de trenta anys, el treball i la passió de l’Isaac han estat reconeguts en diverses ocasions, com per exemple l’any 2005, quan va ser a finalista del millor Producte Estrella de la nova cuina catalana o el 2006 a Producte Estrella i Petit Detall.

Sostenibilitat, cultura, tradició i innovació són els valors gastronòmics que mouen cada dia l’Isaac Sabrià i el fan progressar i superar-se.

Ha estat finalista de Catalunya, Aragó i Balears en el concurs Cuiner de l’Any i ha col.laborat en espais televisius com «Cuines» (TV3).

L’Isaac Sabrià a l’actualitat

Ara, l’Isaac encapçala la cuina de la Sala Gran, a més de participar de diverses organitzacions i iniciatives culinàries o colaborar amb d’altres, sempre amb l’objectiu de potenciar la cuina catalana.